* Jeden Výkonný mixér je nabízen jako dárek zdarma ke každé objednávce jednoho nebo více odšťavňovačů. * Doručení může být zpožděno kvůli vysokému počtu objednávek. * Více položek bude doručeno samostatně. produkty
Podpora

FAQ

Hurom Slow Juicer Hurom Slow Juicer
No results...

Jak používat

Jemné síto s malými otvory používejte, pokud chcete čirou šťávu nebo pokud lisujete pevné a vláknité suroviny jako jablka, mrkev, hrozny, řapíkatý celer apod.

Hrubé síto s většími otvory je vhodné pro hustší, vláknité šťávy nebo měkké suroviny jako jahody, kiwi, banány atd.

Začněte v poloze CLOSE (ZAVŘENO).
Tuto polohu ponechte u měkkých surovin jako jahody, kiwi, banány.

U vláknitých nebo semenných surovin přepněte při naplnění komory páčku do polohy Half-Open (POLOOTEVŘENO) a ponechte ji tak až do konce lisování. Můžete cítit mírné vibrace – to je zcela normální.

Tipy & Upozornění

Hurom otáčí pomalu (43 otáček za minutu), aby zajistil čerstvost šťávy.
Pokud přidáte suroviny příliš rychle, komora se může přeplnit a horní víko nemusí jít otevřít.

Použili jste malé semenné nebo vláknité suroviny jako hrozny či řapíkatý celer?
V takovém případě přepněte páčku do polohy Half-Open během lisování. Pomůže to předejít zablokování horní části.

Řešení:

  • Podržte tlačítko Reverse (Zpětný chod) po dobu 10–20 sekund (opakujte 2×).
  • Současně otáčejte víkem proti směru hodinových ručiček pro snadnější otevření.

Zkontrolujte, zda je těsnění na dně komory a silikonová stěrka na straně rotujícího kartáče správně nasazena a upevněna.

Pokud dojde k úniku, zkuste vyměnit těsnění komory. Pokud chybí těsnění, kontaktujte servisní středisko.

Suroviny jako jablka, špenát, kapusta, zelí nebo ananas mohou vytvářet pěnu. Pěna ale obsahuje také živiny – enzymy, vitamíny, minerály – proto doporučujeme šťávu pít i s pěnou, pokud není její konzumace nepříjemná.

Nebojte se – jde o stopy po výrobě (tzv. gate mark) z finálního kroku při tepelné úpravě. Nejedná se o vadu.

Škrábance / vlnky / rýhy nejsou vadou, ale běžným znakem výrobního procesu.

Rychlé propláchnutí komory vodou mezi přípravou různých šťáv je pouze dočasná funkce.
Po úplném lisování vždy rozložte všechny části a důkladně je omyjte.

Nejlepší kvality šťávy dosáhnete lisováním v čisté komoře. Po větším lisování doporučujeme zařízení rozebrat a všechny části umýt.

Ne! Zmražené suroviny mohou odšťavňovač poškodit. Hurom nemá nože a pracuje pomalu, takže zmražené potraviny mohou způsobit závadu. Před lisováním je vždy nechte úplně rozmrznout.

Ne. Tvrdá semena jako v broskvích, mangu, višních apod. je třeba před lisováním odstranit – mohly by způsobit poškození odšťavňovače.

Během lisování může dle typu surovin docházet k různým zvukům – obzvlášť u vláknité zeleniny (zelí, mrkev, kapusta).

TIP:

  • Při chodu naprázdno může vznikat třecí hluk – nenechávejte přístroj běžet bez surovin.
  • Hluk může být ovlivněn i okolním prostorem – pokud vás intenzita znepokojuje, obraťte se na servis.

O šťávě

V lednici ji lze skladovat 2–3 dny. Nejlepší je však pít šťávu ihned po vylisování, protože živiny se časem snižují.

Doba trvanlivosti závisí na typu surovin, skladovacích podmínkách a teplotě.

Zdraví lidé mohou pít kdykoli. Na lačný žaludek nebo před spaním však může u citlivých osob dojít k podráždění.

Kyselost a vláknina mohou stimulovat žaludek – ideální je pít šťávu po jídle.

Při odšťavňování se odděluje nerozpustná vláknina, což zvyšuje vstřebávání vitamínů, minerálů, enzymů i vlákniny.

Chcete-li více vlákniny, použijte hrubé síto.

TIP:
Dužinu můžete dále využít – například při vaření, pečení nebo kompostování.

Nenašli jste odpověď?

Podívejte se do naší sekce Video průvodců, kde najdete snadno srozumitelné návody a podrobné instrukce, které vám pomohou co nejlépe využít naše produkty a služby.

Hurom návody
Speciální nabídky Nepropásněte naše exkluzivní nabídky!
CZ