
Pomeranč a mrkev
Ingredience
Pomeranč 200g
Mrkev 100g
Jablko 140g
Příprava
- Oloupejte pomeranč a nakrájejte ho na vhodné kousky.
- Mrkev důkladně omyjte.
- Odstraňte jadřince z jablka a nakrájejte ho.
- Nastavte páčku do polohy „zavřeno“. Poté střídavě vkládejte pomeranč, mrkev a jablko do pomalého odšťavňovače.
- Když bude odšťavněna zhruba dvě třetiny surovin, přepněte páčku do polovičně otevřené polohy, aby se uvolnila slisovaná dužina.
- Pokračujte v odšťavňování zbylých surovin.
Tip
Tato šťáva je bohatá na vitamín C, A a β-karoten (z mrkve), což podporuje lepší vstřebávání živin v těle – a navíc skvěle chutná. Dobrou chuť!