Přidávání rozmanitého čerstvého ovoce a zeleniny do každodenního života.

Zdraví je základem štěstí
Ke šťastnému životu potřebujeme zdraví. Dlouhý a zdravý život je přáním každého, a zdraví si nelze koupit za peníze.
Usilujeme o něj pravidelným pohybem, kvalitní stravou, dobrým spánkem a vyhýbáním se kouření a alkoholu.
Ale uvést to do praxe není vůbec snadné.

Proč přibývá nemocí?
Proč počet nemocí stále roste, i když medicína a věda každý den pokročují? Důvodem jsou naše stravovací návyky. To, co jíme a pijeme, musí v těle projít metabolickými procesy jako je trávení, rozklad a syntéza, aby z toho měl organismus užitek a mohl vést dlouhý a zdravý život.
Pokud však tyto metabolické procesy neprobíhají správně, v těle se hromadí škodlivé složky – například volné radikály. Tyto škodlivé látky se časem mohou stát příčinou nemocí, jako je rakovina nebo cévní onemocnění.

„KLÍČOVÉ živiny“ jsou odpovědí
„KLÍČOVÉ živiny“ jsou nezbytné pro to, aby se škodlivé složky nehromadily v těle a aby metabolické procesy probíhaly hladce.

Enzymy
Slovo „fytochemikálie“ vzniklo spojením řeckého „phyto“ (rostlina) a anglického „chemical“ (chemikálie). Jsou to látky, které si rostliny vytvářejí samy pro svou ochranu. Mezi tisíci různých fytochemikálií najdeme např. lutein nebo glutathion – známé složky, které často bývají součástí doplňků stravy.
A ano, ovoce a zelenina jsou nejbohatšími zdroji fytochemikálií.

Phytochemicals

Vitaminy a minerály

Vláknina rozpustná ve vodě
Potraviny bohaté na „KLÍČOVÉ živiny“ jsou ovoce a zelenina!
Různorodost
Každá barva ovoce a zeleniny obsahuje jiné látky – proto je důležité jíst je pestrým a vyváženým způsobem.Čerstvost
Většina „KLÍČOVÝCH živin“ je citlivá na teplo – aby se správně vstřebaly, musí se konzumovat v čerstvém stavu.Nejjednodušší způsob, jak konzumovat rozmanité a čerstvé ovoce a zeleninu v syrové podobě, je Hurom.




